Συνταγές
SNA Snacks
KΡΣ Αλλαντικά – Κρεατοσκευάσματα – πλην Πάστες Κρέατος
ΔΑΡ Αρτοσκευάσματα
ΓΑΛ Γάλα Ρόφημα
ΓΓΙ Γιαούρτι
ΔΗΜ Δημητριακά
ΔΙΑ Διάφορα
ΕΙΔ Ειδική Διατροφή
ΓΕΠ Επιδόρπια Γάλακτος, Κρέμες Ζαχαροπλαστικής & Σαντιγί
ΖΑΧ Ζαχαροπλαστικής Άλλα
ΚΙΧ Ιχθυηρά
ΔΗΜ05-1 (S08)
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
γρήγορο (18-20 λεπτά)
ΥΛΙΚΑ:
Α.
Β.
Γ.
|
Ελαιόλαδο
Μύδια καθαρισμένα (ελαφρώς καθαρισμένα)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ρύζι Καρολίνα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Άνηθος αποξηραμένος
|
40 γραμ.
100 γραμ.
100 γραμ.
200 γραμ.
2,5 γραμ.
1 γραμ.
1 γραμ.
|
Δ.
Ε.
|
Ζεστό νερό
Νόστι Μύδι Μπλε (αραιωμένο σε ζωμό)
ή το
Νόστι Κυδώνι Vongole (αραιωμένο σε ζωμό)
Ντομάτα Κονκασέ
|
600 γραμ.
6 γραμ.
200 γραμ. |
Στο ελαιόλαδο (Α) τσιγαρίζουμε διαδοχικά τα (Β) το κρεμμύδι, το ρύζι και τα μύδια. Συμπληρώνουμε σταδιακά τον ζωμό (Δ), χωρίς να διακόπτουμε το χαμηλό βρασμό.Προς το τέλος συμπληρώνουμε την ντομάτα (Ε) και τα (Γ).Tα υλικά με αστερίσκο τα διαθέτει η:
ΚIΧ 09-1(S09)
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προσθέστε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά.
Βράζουμε λίγο τις γαρίδες, ώστε να μην μικρύνουν.
Υλικά | % |
Νερό | 73 |
Τομάτα πελτέ | 15 |
Ζάχαρη | 3 |
STABI TERESA | 4 |
Αλάτι | 1 |
Λάδι | 1 |
ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟ ΑΠΟΞ. | 1 |
ΝΟΣΤΙ ΓΑΡΙΔΑ KING | 2 |
ΣΥΝΟΛΟ ΣΑΛΤΣΑΣ | 100 |
Γαρίδα baby ψίχα κατεψυγμένη | 10 |
ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Για ζυμαρικά με θαλασσινά, πιλάφι, dip για spring rolls λαχανικών
Τα υλικά με κεφαλαία γράμματα διαθέτει η:
ΖΚΑ Καραμελοποιία
ΔΚΕ Κέικ, Παντεσπάνι, Τούρτες
ΔΚΕ09 -1 (S05)
ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑTΗΕΝΙΑΝ SΤΥLΕ CHEESE CAKE
no bake, με γιαούρτι
Α. | Γιαούρτι στραγγιστό(10% λιπαρά) | 50% |
Κρέμα γάλακτος (40% λιπαρά) | 20% | |
Β. | REDY CHEESECAKE 30007 | 30% |
Σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με σύρμα στην χαμηλή ταχύτητα, χτυπάς μαζί τα υλικά του Α απλώς να ανακατευθούν. Προσθέτεις το Β. Αφού ανακατευθεί βάζεις στην μεσαία ταχύτητα και χτυπάς ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.Απλώστε την γέμιση πάνω στην βάση του cheesecake.Kατά προτίμηση, απλώστε ένα topping πάνω στην γέμιση.Βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να δέσει πριν σερβίρετε. Τα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διανέμει η:
ΔΚΕ10 -2 (S08)
MAGDALENA
Υλικά | Βάρος (γρ.) |
A. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
370 |
Baking Powder |
15 |
ΑΡΤΑΛ 02019 ΚΕΪΚ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ |
32 |
Μονογλυκερίδια |
18 |
BAKAROM MADELEINE 693601 K |
8 |
B. Μαργαρίνη για κέικ |
230 |
Αλάτι |
3 |
Ζάχαρη |
300 |
Γ. Αυγά |
290 |
Γλυκερίνη |
10 |
Δ. Γάλα (υγρό, πλήρες) |
125 |
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΒάζω σε ένα μπολ το αλεύρι με συστατικά Α και τα ανακατεύω καλά.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την μαργαρίνη στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσει και ρίχνω διαδοχικά την ζάχαρη και αλάτι.Αναμιγνύω τα Γ και συνεχίζω στο μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά.Ρίχνω διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και χτυπάω το μίγμα για περίπου δύο λεπτά ακόμα.Αλείφω τις φόρμες με λάδι, γεμίζω και ψήνω σε μέτριο φούρνο (180-190C) για 45 περίπου λεπτά.
ΚΡΕ Κρεατοπαρασκευάσματα – Μπιφτέκια
ΚΡΕ 18-1 (S05)
ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ
με 18 % προσθήκη βάρους και καθαρό καρύκευμα
Α. |
STABI ALL MEAT 1:905Nερό |
115 |
|
Β. |
Κρέας Χοιρινό(σπάλα, λούρα, λαιμός) |
100 |
|
Γ. |
ΚΑΡ/ΜΑ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΑΛ50 Αλάτι |
20,8 |
- Κόψτε το κρέας σε γροθιές 10 x 10 εκ. πάχος.
Ανακατέψτε το Α να γίνει σαλαμούρα.
- Ανακατέψτε Α και Β και κάνετε μασάζ 5 – 10 λεπτά.
- Αvακατέψτε και το Γ με το κρέας περίπου για 3 - 5 λεπτά.
- Άφησε να ξεκουραστεί στο ψυγείο 15 – 30 λεπτά, και έπειτα ξανακάνετε μασάζ 3 – 5 λεπτά.
- Βάλτε στο ψυγείο όλη μέρα (νύκτα) να ισορροπήσει.
- Καρφώσετε τις φέτες κρέατος στη σούβλα.
Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα τα διαθέτει η :
ΚΡΕ 15-1 (S05)
ΓΥΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
με 18 % προσθήκη βάρους και καθαρό καρύκευμα
|
|
%
|
|
Α.
|
STABI ALL MEAT 1:905
Nερό
|
1
15
|
|
Β.
|
Κρέας Χοιρινό(σπάλα, κοιλιές)
|
100
|
|
Γ.
|
ΚΑΡ/ΜΑ ΓΥΡΟ 01041 ΑΛ50
Αλάτι
|
1,3
0,8
|
- Κόψτε το κρέας σε φέτες 10 mm πάχος.
- Ανακατέψτε το Α να γίνει σαλαμούρα.
- Ανακατέψτε Α και Β και κάνε μασάζ 5 – 10 λεπτά.
- Αvακατέψτε και το Γ με το κρέας περίπου για 5 λεπτά.
- Βάλτε στο ψυγείο όλη μέρα (νύκτα).
- Καρφώσετε τις φέτες κρέατος στο καρφί σε σχήμα γύρου.Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα τα διαθέτει η :
ΚΡΕ 17-3 (S15)
ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
με 19 % προσθήκη βάρους
% | ||
Α. | Κρέας Χοιρινό | 100 |
Β.
|
* StabiAllMeat 1:905 (σταθεροποιητής)
|
1 |
* StabiKwik 00614 (μείγμα αλάτων) | 1 | |
Nερό | 15 | |
Γ. | Αλάτι | 0,8 |
Κόψτε το κρέας σε φέτες 20 χιλιοστών στην ξελαρδιάστρα. |
Αραίωσε το STABI στο νερό να γίνει ένα ΄΄γάλα΄΄. |
Βάλτε το κρέας στη βαρέλα, προσθέστε το ΄΄γάλα΄΄ και αναμίξετε υπό κενό και με ταχύτητα |
6 rpm για :30 ON - 15 OFF (ξεκούραση) - 30 ON |
Σπάστε το κενό και προσθέστε το αλάτι και τα καρυκεύματα και συνεχίστε την ανάμιξη για 5 λεπτά. |
Αφήστε να ξεκουραστεί όλη νύχτα σε τελάρα στο ψυγείο. |
Την άλλη μέρα μπορείτε να περάσετε τα καλαμάκια και να το κόψετε σε τεμάχια. |
-
Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα τα διαθέτει η :
ΛΑΧ Λαχανικών Άλλα Προϊόντα
ΛΑΧ04-1 (S05)
VEGGIE BURGER
Τύπου Mc Donald’s
Α. |
Μπεσαμέλ |
45% |
|
ΜΠΕΣΣΥ ΜΙΞ 33012 ΥVB |
33% |
||
νερό |
67% |
||
Β. |
Ανάμικτα λαχανικά καταψυγμένα(αρακάς, καλαμπόκι, φασολάκια πράσινα,Πιπεριά κόκκινη, καρότο κ.ο.κ |
45% |
|
Γ. |
ΨΙΧΟΤΡΙΜ ΞΗΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ |
4% |
|
Νερό |
6% |
||
Δ. |
Το μπεσαμέλ είναι ανάλατο για να μπορείτενα προσθέσετε τυριά – αλλιώςαλάτι (κατά προτίμηση) |
περίπου |
1% |
1. |
Ρίξτε το Ψιχοτρίμ στο νερό και αφήστε να μουσκέψει λίγο |
2. |
Κόψτε σε κούτερ τα λαχανικά σε περίπου το μισό τους μέγεθος. |
3. |
Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ αναμιγνύοντας την σκόνη με νερό |
4. |
Ανακατέψτε τα υλικά Α,Β και Γ μαζί να γίνουν μια πυκνή ζύμη. |
5. |
Φορμάρετε. |
6. |
Αφήστε 15 λεπτά στην κατάψυξη να δέσει και να παγώσει. |
7. |
Πανάρετε. |
Παραλλαγές:Βάλτε ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟ ΑΠΟΞ. 7012 USA, ΚΑΡ/ΜΑ FOURSPICE 101, ΚΑΡ/ΜΑ CURRYGARAMMASALA.Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα τα διαθέτει η :
ΛΙΠ Λιπαρά, Βουτυρόκρεμα
ΦΜΑ Μαρμελάδες
ΚΜΠ Μπιφτέκια
ΓΠΑ Παγωτό
ΓΠΑ 03-2 (S18)
FROZEN YOGHURT
με 0% γιαoύρτι , 2.9% λιπαρά
Γάλα φρέσκo, oλόπαχo 80%
Ζάχαρη 8%
Γλυκόζη 42-48 DE, 80-85 Brix 5%
Φρoυκτόζη κρυσταλλική 0,25%
Άπαχo σκόvη γάλα 3,5%
ΝOSTI YOGHURT SOUR 03487 3%
EVAROM VANILLA CRUNCH 693506K 0,05%
ΠΑΓΟΚΡΕΜ 136 (Creamy) 0,5%
v Μπoρείτε έvα μέρoς τoυ γάλακτoς vα τo αvτικαταστήσετε με φυσικό oλόπαχo γιαoύρτι, μειώvovτας τo Νόστι σε αvαλoγία 1:10. Η παραγωγή γίvεται όπως εvός παγωτoύ με 3% λιπαρά. Εάv θέλετε ζωvταvή καλλιέργεια, ό,τι γιαoύρτι βάλετε vα μπει μετά τηv παστερίωση, στoυς 10 C. Χτυπήσετε στo freezer έως 70% overrun.
v Με Νόστι 3% μπορείτε να δηλώσετε γιαούρτι 6%
Τα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διανέμει η:
ΚΠΑ Παναριστά
ΚΠΣ Πάστες Κρέατος
ΔΠΙ Πίττες
ΔΠΙ 06-1 (S08)
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΣ
Α. | Κολοκύθι ξυσμένο | 65 | % |
Αλάτι | 0,7 | % | |
Β. | Φέτα Τρίμμα | 12 | % |
Κρεμμύδι ξυσμένο | 9 | % | |
Δυόσμος | 1,3 | % | |
Γ. | ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 12022 | 12 | % |
1. Τρίψτε το κολοκύθι στον τρίφτη (όπως ξύνετε και τα καρότα)2. Ετοιμάστε τα (Β) και ρίξτε τα στο ξυσμένο κολοκύθι μαζί με το αλάτι και στο τέλος το κουρκούτι (Γ).3. Ανακατέψτε τα όλα τα υλικά μαζί, να γίνουν μια πυκνή ζύμη.Τηγανίστε σε καυτό λάδι.Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διαθέτει η:
ΔΠΙ 09-1 (S11)
SPRING ROLL ΚΙΝΕΖΙΚΟλαχανικών
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | % | |
Α. |
Καρότο Μανιτάρι κονσέρβα Λάχανο |
20 20 30 |
Β. |
Νερό κρύο FOURRAGEMIX 20040 ΚΙΝΕΖΙΚΟ |
24 6 |
Σύνολο | 100 |
1. Κόψτε σε λεπτά μπαστουνάκια (julienne) το καρότο, τα μανιτάρια και το λάχανο.
2. Σε βραστό νερό ζεματίστε για λίγα λεπτά τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώστε τα και αφήστε να κρυώσουν για μισή ώρα τουλάχιστον.
3. Ανακατέψτε μ’ ένα σύρμα το Fourrage Mix με το νερό.
- Προσθέστε τα λαχανικά στο μίγμα και ανακατέψτε τα.
- Κόψτε το φύλλο κρούστας σε μικρότερα κομμάτια, τοποθετείστε τη γέμιση πάνω τους και τυλίξτε τα.
Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διαθέτει η:
ΔΠΙ03 (S16)
Ημ/νία 13/01/16
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑΚΙ ΓΥΜΝΟ
Χωρίς ζύμη
Α. | Ημίσκληρο τυρί κίτρινο | 21,5 | % |
Φέτα τριμμένη | 38 |
% |
|
Β. |
Νερό κρύο |
13 |
% |
Γ. | ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 12022 | 25 | % |
DOSAROMFETA 667201M | 0,5 | % | |
Άμυλο πατάτας | 2 | % | |
100 | % |
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Αφήστε για μία ώρα στο ψυγείο για να δέσει η μάζα. Φορμάρετε σε κροκέτες 20 γραμμαρίων σε σχήμα κυλίνδρου. Τοποθετήστε οριζοντίως σε λαδωμένη φόρμα. Ψεκάστε από πάνω με λάδι. Ψήστε στο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά. Κρυώστε. Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα διαθέτει η :
ΔΠΙ 04 2 (S16)
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Α. |
Μπεσαμέλ ΜΠΕΣΣΥ ΜΙΞ 33012 YVB νερό |
44 33 67 |
% % % |
Β. |
Κολοκυθάκια τριμμένα |
44 |
% |
Γ. |
Πατάτες Νιφάδες ΚΑΡ/ΜΑ BACHE |
10 2 |
% % |
Δ. |
Το μπεσαμέλ είναι ανάλατο για να μπορείτε να προσθέσετε τυριά – αλλιώς αλάτι (κατά προτίμηση) |
περίπου 0.5 |
% |
1. Ετοιμάστε την μπεσαμέλ αναμιγνύοντας την σκόνη με νερό.
2. Τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη (όπως ξύνετε και τα καρότα)
3. Ζεματίστε τα, εμβαπτίζοντας τα για 3 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει. Σουρώστε τα.
- Ανακατέψετε τα υλικά Α, Β και Γ μαζί να γίνουν μια πυκνή ζύμη.
- Φορμάρετε.
- Αφήστε 15 λεπτά στην κατάψυξη να δέσει και να παγώσει.
- Πανάρετε.
- Τηγανίστε σε καυτό λάδι
Παραλλαγές:
Βάλτε φέτα τρίμμα ,ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟ ΑΠΟΞ.7012 USA, ΑΝΗΘΟ ΑΠΟΞ. (DILLTOPS), DOSAROMFETA 667201M Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διαθέτει η :
ΔΠΙ10(S16)
Ημ/νία 13/01/2016
ΚΟΛΟΚΥΘΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Χωρίς πανάρισμα
Α. | Κολοκύθι ξυσμένο | 50 | % |
Αλάτι | 0,5 | % | |
Β. | Φέτα Τρίμμα | 12 | % |
Κρεμμύδι ξυσμένο | 9 | % | |
ΚΑΡ/ΜΑ BAHCE 01073 | 1 | % | |
Ελαιόλαδο | 3 | % | |
Γ. | ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 12022 | 22 | % |
DOSAROMFETA 667201M | 0,5 | % | |
Άμυλο πατάτας | 2 | % |
1. Τρίψτε το κολοκύθι στον τρίφτη (όπως ξύνετε και τα καρότα) και αλατίστε το. Αφήστε για μία ώρα στο ψυγείο να εκκρίνει υγρά. Απομακρύνετε τα υγρά
2. Ετοιμάστε τα (Β) και ρίξτε τα στο σουρωμένο κολοκύθι και στο τέλος το κουρκούτι (Γ).
3. Ανακατέψετε τα όλα τα υλικά μαζί, να γίνουν μια πυκνή ζύμη.
- Αφήστε για μία ώρα στο ψυγείο να δέσει η μάζα.
- Φορμάρετε σε κροκέτες 20 γρ. σε σχήμα κυλίνδρου. Τοποθετήστε οριζοντίως σε λαδωμένη φόρμα. Ψεκάστε από πάνω με λάδι.
- Ψήστε στο φούρνο στους 200ο Cγια 20 λεπτά.
- Κρυώστε.
Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διαθέτει η :
ΠΩΤ Ποτά, Καφές, Τσάι, Αλκοολούχα – όχι Γάλα
ΚΠΟ Πουλερικά
ΚΠO 13-1 (S07)
ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ SCHWARMA
με 27 % προσθήκη βάρους και καθαρό καρύκευμα - Ληβανέζικο
Α. | Κοτόπουλο (καλύτερα στήθος) | 100 | |
Β. | Σπορέλαιο | 10 | |
Γ. | STABI WHITE MEAT 1:902 | 2 | |
Νερό | 15 | ||
Δ. | RUBY ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 01833 | 3 | |
Αλάτι | 0,5 | ||
- Κοπάνισε το κρέας να γίνει 10 mm πάχος.
Ανακατέψτε το Γ να γίνει σαλαμούρα σαν γάλα.
- Λούστε το κρέας με λάδι και κάνε ελαφρό μασάζ έως ότου απορροφηθεί.
- Ανακατέψτε το Γ με το κρέας και κάνε μασάζ 5 – 10 λεπτά.
- Ανακατέψτε και το Δ με το κρέας περίπου για 5 λεπτά.
- Βάλτε στο ψυγείο όλη μέρα (νύκτα).
- Καρφώσετε τις φέτες κρέατος στο καρφί σε σχήμα γύρου.
Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα τα διαθέτει η :
SDI Σαλάτες – Βουτιές – Dips
SDI 013-1 (S04)
ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ
Παραδοσιακό αλλά οικονομικό, με ελαφριά γεύση
Συστατικά | Ποσοστό (%) | |
Α. |
Γιαούρτι Στραγγιστό 10 % λιπαρά |
55 |
Μυζήθρα ολόπαχη |
16 | |
Φέτα τριμμένη |
8 | |
Β. | Κρέμα πρωτεϊνική | 20 |
STABI ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ 02009 Κ |
2 % | |
Νερό | 9 % | |
Σπορέλαιο |
9 % | |
Γ. | Αλάτι | 0,5 |
ΚΑΡ/ΜΑ ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ 052 (Καρύκευμα) | 0,5 | |
ΚΑΡ/ΜΑ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ 101 (Καρύκευμα) | Κατά προτίμηση |
- Φτιάχνουμε κρέμα (Β) χτυπώντας πρώτα το Stabi στο νερό ώσπου να γίνει πηκτό. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι έως ότου ενσωματωθεί και γίνει σφικτή λευκή κρέμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ με σύρμα η κούτερ – όσο πιο δυνατά το χτυπάτε, τόσο περισσότερα ζελάρει.
- Έπειτα ανακατεύουμε ήπια όλα τα υλικά (Α) + (Β) + (Γ) μαζί όσο χρόνο χρειάζεται για να πετύχουμε την υφή που θέλουμε.
Τα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διανέμει η
SDI 01-3 (S04)
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΣΠΙΤΙΚΗ
με ψίχα ψωμιού χωρίς πατατίλα
Συστατικά | Αναλογίες | Ποσοστό (%) |
ΨΙΧΟΤΡΙΜ | 1 κούπα τσαγιού | 12 |
Νερό | 1 ½ κούπα τσαγιού | 36 |
ΝΟΣΤΙ ΛΕΜΟΝΙ ΦΑΓΗΤΟΥ | ¼ κουτ. γλυκού | 0,5 |
Ταραμάς | 4 κουταλιές σούπας | 10 |
Ξύδι | 1 κουταλιά σούπας | 1,5 |
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο | 1 » » | 10 |
Λάδι | 1 ¼ κούπα τσαγιού | 30 |
ΣΥΝΟΛΟ | Περίπου 1 κιλό | 100 |
Διαλύουμε το ΝΟΣΤΙ και το ξύδι στο νερό. Βρέχουμε το τρίμμα στο νερό αυτό. Μόλις γίνει αφράτο, βάζουμε τον ταραμά, κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε ενώ προσθέτουμε το λάδι έως ότου πάρει όλο το λάδι.
Μπορούμε να το φτιάξουμε σε πολυμίξερ με μαχαίρια, μπλέντερ ή γουδί.Τα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διανέμει η :
SDI034 – 1 (S21)
Συστατικά | % | |
A. | ARTIN WASABI 044207 | 4.00% |
Νερό | 2.00% | |
Β. | Μαγιονέζα | 94.00% |
Ανακατέψτε τη σκόνη Artin Wasabi με το νερό για να γίνει μια κρέμα.
Προσθέστε τη μαγιονέζα και ανακατέψτε καλά.
Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα τα διαθέτει η:
SAL Σαλάτες Άλλες
SAL 07-1 (S08)
ΣΑΛΑΤΑ COLESLAW
Για Coleslaw: | |||
Λάχανο (λευκό) | 45% | ||
Καρότο | 22% | ||
Dressing | 33% | ||
Για το Dressing: | |||
Μαγιονέζα | 100 γραμ. | ||
CANTO COLESLAW 10059 | 10 γραμ. | ||
Ξύδι (λευκό 6`) | 10 γραμ | ||
Νερό | 10 γραμ. |
Τα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διανέμει η:
SEM Σαλάτες Γαλακτοποιημένες – Mayonnaise
ΜΑΓIΟΝΕΖ Α
κρύα παρασκευή, 60% λάδι σε μίξερ ζαχαροπλαστικής
Α. |
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΓΙΑ 06105 |
3 – 4 % |
|
Λάδι |
10 % |
Β. |
Νερό |
19 –20 % |
|
Ξύδι άσπρο 6 0 |
6 % |
Αλάτι |
1,5 % |
|
|
Μουστάρδα έτοιμη |
0,7 % |
|
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ BOUQUET VERTE 444506 M |
0,15 % |
|
Ζάχαρη |
3 % |
|
Αυγό κρόκο |
5,5 % |
|
ΑΡΩΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ 44581Κ |
0,3 % |
Γ. |
Λάδι |
50 % |
- 1.Αvακατεύετε το ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗ με ένα μέρος από το λάδι (A).
- 2.Ρίχνετε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά του (Β) στο μίξερ και τα χτυπάτε με σύρμα.
- 3.Προσθέτεις το (Α) και χτυπάς έως ότου γίνει κρέμα κάπως πηκτή.
- 4.Σιγά σιγά ρίχνετε το (Γ ) στο (Β) ενώ χτυπάτε σε μεσαία έως υψηλή ταχύτητα. Πρέπει να πέφτει σαν σπάγκος το λάδι ώστε να μην λιμνάζει. Τέλος χτυπάτε ½ λεπτό στην μέγιστη ταχύτητα, ή με τουρμπίνα χειρός.
Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα τα διαθέτει η:
ΣΑΣ Σάλτσα Άσπρη
ΣΚΑ Σάλτσα Καστανή
ΣΤΟ Σάλτσα Τομάτας
ΦΣΙ Σιρόπια
ΦΣΙ 03 - 1(S22)
ΣΙΡΟΠΙ COLA
Συστατικά | % | |
A. | Ζάχαρη | 65.0 |
ΚΑΡΒΟΞΥΜΕΘΥΛΟΚΥΤΤΑΡΙΝΗ 1500
|
0.1 | |
B. | Νερό | 33.7 |
ΚΑΡΑΜΕΛΟΧΡΩΜΑ C050 | 1.0 | |
C. | EVAROM COLA 453202N | 0.2 |
Σύνολο | 100.0 |
Tα υλικά με κεφαλαία γράμματα τα διαθέτει η:
ΖΣΟ Σοκολατοποιία
ΣΟΥ Σούπες
ΓΤΥ Τυρί
ΓΤΥ04-1(S05)
ΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
spreadable Ελληνική Φιλαδέλφεια
A. Φέτα τρίμμα | 30% | |||
B. Κρέμα γάλακτος 40 % λιπαρά | 40% | |||
STABI JOLANDA Z02013 | 3% | |||
Νερό | 27% |
Διαλύστε το Stabi στο νερό και βράστε για 5 λεπτά στους 85oC.
Προσθέστε κρέμα γάλακτος και αναθερμαίνετε στους 85oC.
Σβήστε την φωτιά και προσθέστε το τυρί. Ανακατέψτε καλά.
Περάστε από μύλο κολλοειδών. Γεμίστε ζεστό. Κρυώστε αμέσως. Τα υλικά με κεφαλαία γράμματα, τα διανέμει η
ΦΡΟ Φρούτου Άλλα Προϊόντα
ΦΡΟ 04-2 (C 90) S Z1
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
Που αντέχει στο φούρνο και στην κατάψυξη
Συστατικά
Α. | Νερό | 160 γρ |
BIOFRESH | 3 γρ. | |
Αλάτι | 3 γρ. | |
Β. | Μήλο φρέσκο (ή ξερό ξανά ενυδατωμένο) | 400 γρ |
Νερό | 150 γρ. | |
Ζάχαρη | 60 γρ. | |
Γ. | STABI FRUIT PIE 040104Z | 35 γρ. |
Νερό | 50 γρ. | |
Δ. | Ζάχαρη | 140 γρ. |
EVAROM APPLE PIE 523202MI5 | 2 γρ. | |
Σύνολο: | 1 κιλό |
Εκτέλεση
Φτιάχνετε το διάλυμα Α. Κόβετε το μήλο και μόλις κοπεί το ρίχνετε στο διάλυμα για να μην μαυρίσει. Βάζετε τα Α & Β να βράσουν. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το STABI διαλυμένο σε νερό (Γ) και ανακατεύετε έως ότου πήξει, γίνει διαυγές και λείο. Τότε σβήνετε την φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη και το άρωμα EVAROM (Δ). Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει για 1 ώρα. Έτσι δίνετε χρόνο στην ζάχαρη να τραβήξει νερά από το μήλο. Πριν γεμίσετε, ανακατέψτε ξανά τη γέμιση να γίνει ομοιόμορφη.
Τα υλικά με κεφαλαία γράμματα παράγονται από την:
ΦΧΥ Χυμοί